No splits too wide if you got the balls

Det var en bra helg för Trol. Först tog A-laget en väldigt viktig hemmaseger i fyra-poängsmatchen mot Tureberg, och sedan vann B-laget hemma mot KKT, och lyckades därmed kravla sig över nedflyttningsstrecket med två omgångar kvar.

Turebergs-matchen blev en riktig nagelbitare. Det började riktigt bra med 4-1 efter första serien och 7-3 efter två. I tredje serien ökade Tureberg tempot, samtidigt som Trol tappade farten rejält. 4-1 till Tureberg, och Trols ledning hade krympt till 8-7 inför sista serien. Med tanke på att Tureberg vann den tredje rundan med 180 pinnar såg trenden minst sagt dålig ut.

Men Trol reste sig, och avslutade riktigt bra. Seger i fjärde serien med 4-1 och totalt skrevs siffrorna till 12-8.

Bäst i laget var Thomas Behring på 857 följd av Mattias på 835.

Trol – Tureberg

Segern innebär att Trol inte kan åka ur direkt, utan man kommer åtminstone få chansen att rädda sig kvar via kvalspel. Beroende på hur det går i sista rundan om två veckor, kan man klara sig utan kvalspel, men för det krävs vinst i hemmamatchen mot Stånga, samtidigt som Hammarby inte får vinna någon av sina två bortamatcher.

B-laget ligger inte heller så bra till i sin serie, och därför var det väldigt skönt att man lyckades vinna hemmamatchen mot KKT. Siffrorna skrev 12-8 till Trovärt, och bäst var Johan Näslund på 776. Segern innebär att man nu ligger ovanför kvalstrecket och har saken i egna händer inför de två sista omgångarna.

Trovärt – KKT

Veckans vinnare blev alltså Thomas Behring på sina 857.